Externalizarea serviciilor de contabilitate, solutia optima pentru a iesi din impas

Fiecare firma depinde in mare masura de angajati si de modul in care acestia isi fac treaba si stiu sa aduca plus valoare companiei. Printre cele mai importante departamente dintr-o firma este cel economic, de care depinde buna gestionare a resurselor economice lunare si anuale ale respectivei companii, firme, societati. Reducerea costurilor si platilor lunare pe care trebuie sa le suporte o companie poate incepe cu externalizarea de servicii contabilitate.

Externalizarea serviciilor este de dorit atunci cand o firma sau o societate se afla deja pe un trend descendent si risca sa ajunga intr-o zona gri in care nu isi poate permite costuri cu angajarea sau pierderi din cauza unor oameni care nu isi fac treaba cum trebuie. Pe scurt, acest termen presupune inlocuirea muncii unui angajat care nu are performante asa de bune cu munca unei firme specializate in contabilitate si expertiza contabila, cu experienta si cu profesionisti care stiu sa reactioneze indiferent de contextul socio-economic.

Serviciile de contabilitate si consultanta financiara pot fi oferite unei categorii extinse de firme mici si mijlocii, indiferent de domeniul de activitate, implicand costuri mai mici decat angajarea unui nou salariat. Printre servicii contabilitate de care poate beneficia la cele mai avantajoase tarife orice firma care apeleaza la astfel de profesionisti cu ani grei de experienta se numara consultanta financiar-contabila, intocmirea si certificarea bilantului, dar si auditul financiar contractual sau servicii de salarizare. De asemenea, se intocmesc evidentele contabile, bilanturile, rapoartele contabile, se calculeaza impozitul datorat catre stat, se intocmesc ordine de plata si declaratii fiscale, intrastat, catre Fondul de Mediu sau alte institutii care cer asa ceva.

In plus, in serviciile prestate intra si calculul si evidenta amortizarii mijloacelor fixe si analiza si evidenta clientilor. Avantajele contactarii unei firme care pune la dispozitie servicii contabilitate tine de rapiditatea intocmirii documentelor, corectitudinea lor, experienta mare si rezolvarea rapida a situatiilor dificile, dar si respectarea legislatiei in vigoare.

Amenajarea casei in stilul etnic

Amenajarea in stilul etnic implica multa fantezie in combinarea obiectelotr din lemn nefinisat si piesele din fier forjat. Atmosfera care trebuie creata trebuie sa fie soft si trebuie sa exprime caldura si ospitalitate, datorita unui mix de culori aprinse, precum verde, rosusi galben. Iata cum trebuie amenajata o casa in maniera adecvata in stil etnic.

Primul lucru ce trebuie ales este mobila, care nu trebuie sa fie neaparat asortata cu unul sau altul, dar este important sa fie din lemn foarte putin finisat si cu linii simple (asemenea celor din arte povera); culoarea insa, trebuie sa fie naturala. Cu mobila la comanda puteti sa profitati si de spatiile disponibile, astfel incat sa castigam cat mai mult spatiu util. Pentru bucatarie optati pentru o credenta simpla, un plan de gatit din otel, un frigider si un divan imbracat cu o husa in culori luminoase. Perdelele trebuie sa fie din panza sau canepa si trebuie sa coboare pana la nivelul pavimentului. In ceea ce priveste salonul, alegeti o veioza de podea din fier forjat si acoperiti peretii cu tablouri reprezentative vopsite pe panza, precum peisaje, indigeni sau animale. In centrul incaperii asezati un covor mare persan cu franjuri ce aminteste de culorile africii. Amenajati un bufet de lemn pe o latura a livingului si decorati-l cu unele obiecte din fier forjat sau cu statui de lemn reprezentand animale, precum: girafe, lei, elefanti; in alternativa, achizitionati obiecte caracteristice din tarile orientale sau de la triburile africane. Dormitorul trebuie sa fie foarte simplu cu un pat cu baldachin sau cu un pat simplu cu spalier din fier forjat simplu, fara ornamente.

Dulapul si noptierele trebuie sa fie tot din lemn si lineare. La picioarele patului asezati un covor ce aminteste de culorile perdelelor (sunt de preferat culorile vii, precum galbenul, rosul sau verdele si neaparat intr-o singura culoare). Deasupra unui como agatati o oglinda ovala inramata cu lemn. Folositi veioze din lemn de bambus, cu culori deschise, corpuri de iluminat care pot fi asezate pe noptiere.

Se prefera zugravirea peretilor casei in culori precum portocaliu sau verde, mentinand plafonul alb. La intrare agatati pe pereti masti africane sau indiene, iar in colturi pozitionati cate un bongo, care este tipic pentru amenajarile stil etnic. Pentru perdele folositi tije de fier, lemn de bambus sau lemn. Completati totul imprastiind ici si colo esente parfumate sau tamaie, iar ca nota finala, asezati intr-un colt la intrare o planta inalta cu frunze late.

De ce sa alegi plitele cu inductie in locul aragazului?

In bucatarie, ca sa iti iasa ceva bun si gustos, ai nevoie de foarte mult talent, de cateva cunostinte solide de gastronomie, o minte de matematician si aparate care sa te ajute sa faci treaba mai rapid si eficient. Pe piata de electrocasnice mari sunt deja o multime de modele de aragazuri cu diverse sisteme si plite mai simple sau mai complicate, asa ca aveti de unde lua ce va trebuie cand va hotarati sa schimbati ceva in bucatarie si in modul in care gatiti. Alegeti plitele cu inductie de la Rombiz, magazin online cu o gama variata de electrocasnice, daca vreti sa fiti multumit de alegerea facuta si sa profitati din plin de reducerile care se aplica in online.

La ce v-ar folosi o plita cu inductie si de ce e mai buna decat un aragaz normal? Plita are avantajul ca incalzeste vasul de gatit fara sa incalzeasca si mediul din jur, avand o eficienta sporita in timpul gatitului. In zona de inductie este generat un camp magnetic care magnetizeaza vasul. Nu se folosesc gaze, doar curent electric, nu au loc accidente in timpul gatitului, nu exista gaze si pericolul inhalarii lor sau cel al unei explozii. Senzorii care detecteaza cand mancarea este pe foc simplifica si mai mult procesul de pregatire a mancarii si reduce riscul de accidente in bucatarie. Fierberea are loc mai rapid pentru ca orice lichid care e pe foc atinge temperatura optima aproape instant, functia booster face si mai rapida incalzirea, intretinerea e simpla, se sterge usor si nu se zgarie - suprafetele sunt ceramice sau vitrate.

In functie de ce ai nevoie poti alege plite cu mai multe arzatoare sau doar cu doua sau trei, mai simple, cu indicatoare de caldura reziduala sau de detectare vase. O functie care e deosebit de utila e cea a indicatorului caldurii reziduale, insemnand ca plita indica unde este mai fierbinte si se evita astfel arderea si accidentarea. Exista posibilitatea intreruperii procesului de incalzire si atunci cand un vas este ridicat si nu mai e nevoie „ardere”.

Per total, consumul de energie este mai mic gratie acestor functii speciale, ceea ce transforma plitele intr-o alternativa viabila pentru orice familie care vrea sa gateasca eficient si sa faca si economii notabile.

Marjorie Gestring

In 2008, era o controversa aprinsa despre varsta pe care trebuiau sa o aiba toti cei care intrau in echipa de gimnastica chineza, pentru ca se punea prea multa presiune pe ei la anumite varste. Chiar daca Je Kexinshe avea 14 ani si asta s-a dovedit, era mai in varsta cu un an decat Marjorie Gestring, de 13 ani, care a luat parte la Olimpiada de la Berlin, 1936. Asa de complicate erau treburile pe atunci ca nava care a dus-o pe Marjorie Gestring la olimpiada era numita SS America. In timpul pregatirilor pentru olimpiada Katherine Rawls a invins-o asa ca presiunea care plana asupra ei era si mai mare. Peste toate astea, micuta concura si cu un fost campion, Dorothy Poynton-Hill. Performanta sa la sariturile de la inaltime in bazin a fost una notabila, fiind si cea mai tanara participanata la olimpiada care castigase o medalie de aur. A fost doar inceputul unei cariere pline de medalii pentru scufundari, castigand de opt ori in American Athletic Union. A doua oara nu s-a putut califica pentru US Olympic. Tineretea micutei nu era asa de deosebita cum se credea. Nu numai ca ea era mai mica decat castigatorul medaliei de aur din 1992 de la aceeasi proba, Fu Mingxia China, insa nu era nici macar cea mai mica castigatoare de medalie de la Olimpiada din 1936. Inotatoarea Inge Sorenson din Danemarca avea doar 12 ani; cu toate astea a castigat o medalie de bronz si nu una de aur.