Curentul electric nu va poate prinde pe „picior gresit” daca purtati cizme electroizolante de inalta tensiune

Printre putinele joburi care va permit sa aveti un salariu bunicel si sa va gasiti mereu ceva de lucru se numara si cel de electrician. Electricienii sunt la fel de solicitati ca si instalatorii si asta deoarece in orice casa exista aparate electrice si sisteme electrice complexe pe langa locuinte, asa ca defectiunile pot aparea in orice moment. Majoritatea problemelor apar la sistemele de inalta tensiune, care pot ceda si vara, si iarna, fie din cauza caldurii sau a frigului, fie din cauza suprasolicitarii. Interventiile sunt de multe ori riscante si presupun masuri sporite de protectie din partea personalului pentru a se evita accidentele nedorite in timpul lucrului.

De obicei, o pereche de manusi si multa atentie pot sa reprezinte cele mai bune solutii de protectie, dar ele nu sunt suficiente, mai ales daca mediul in care se va lucra este si unul mai umed, de exemplu la un subsol, in zone unde exista apa in preajma instalatiilor. In aceste cazuri se recomanda cizme electroizolante de inalta tensiune de calitate, obtinute prin procedeul numit injectie din polimeri, ceea ce le da o rezistenta sporita si o si permit o protectie sporita. Intrucat tensiunea inalta inseamna curent la valori uriase de 17500 V ca sau 26500 V cc, oamenii care lucreaza vor avea nevoie de stabilitate, in primul rand, de protejarea calcaiului impotriva socului si compresiunii, a piciorului. Pentru ca sunt dintr-un cauciuc special, o pereche de cizme electroizolante de inalta tensiune nu ar trebui sa lipseasca din accesoriile niciunui electrician profesionist, cu atat mai mult cu cat nu se stie niciodata in ce zone se va lucra si unde apare avaria.

Singura grija pe care trebuie sa o aveti in privinta acestor cizme este evitarea utilizarii lor in locuri cu depuneri de pulberi care conduc curentul electric sau acolo unde sunt substante chimice agresive care ar putea distruge materialul din care e facuta cizma.