Amenajarea casei in stilul etnic

Amenajarea in stilul etnic implica multa fantezie in combinarea obiectelotr din lemn nefinisat si piesele din fier forjat. Atmosfera care trebuie creata trebuie sa fie soft si trebuie sa exprime caldura si ospitalitate, datorita unui mix de culori aprinse, precum verde, rosusi galben. Iata cum trebuie amenajata o casa in maniera adecvata in stil etnic.

Primul lucru ce trebuie ales este mobila, care nu trebuie sa fie neaparat asortata cu unul sau altul, dar este important sa fie din lemn foarte putin finisat si cu linii simple (asemenea celor din arte povera); culoarea insa, trebuie sa fie naturala. Cu mobila la comanda puteti sa profitati si de spatiile disponibile, astfel incat sa castigam cat mai mult spatiu util. Pentru bucatarie optati pentru o credenta simpla, un plan de gatit din otel, un frigider si un divan imbracat cu o husa in culori luminoase. Perdelele trebuie sa fie din panza sau canepa si trebuie sa coboare pana la nivelul pavimentului. In ceea ce priveste salonul, alegeti o veioza de podea din fier forjat si acoperiti peretii cu tablouri reprezentative vopsite pe panza, precum peisaje, indigeni sau animale. In centrul incaperii asezati un covor mare persan cu franjuri ce aminteste de culorile africii. Amenajati un bufet de lemn pe o latura a livingului si decorati-l cu unele obiecte din fier forjat sau cu statui de lemn reprezentand animale, precum: girafe, lei, elefanti; in alternativa, achizitionati obiecte caracteristice din tarile orientale sau de la triburile africane. Dormitorul trebuie sa fie foarte simplu cu un pat cu baldachin sau cu un pat simplu cu spalier din fier forjat simplu, fara ornamente.

Dulapul si noptierele trebuie sa fie tot din lemn si lineare. La picioarele patului asezati un covor ce aminteste de culorile perdelelor (sunt de preferat culorile vii, precum galbenul, rosul sau verdele si neaparat intr-o singura culoare). Deasupra unui como agatati o oglinda ovala inramata cu lemn. Folositi veioze din lemn de bambus, cu culori deschise, corpuri de iluminat care pot fi asezate pe noptiere.

Se prefera zugravirea peretilor casei in culori precum portocaliu sau verde, mentinand plafonul alb. La intrare agatati pe pereti masti africane sau indiene, iar in colturi pozitionati cate un bongo, care este tipic pentru amenajarile stil etnic. Pentru perdele folositi tije de fier, lemn de bambus sau lemn. Completati totul imprastiind ici si colo esente parfumate sau tamaie, iar ca nota finala, asezati intr-un colt la intrare o planta inalta cu frunze late.