Cum te ajuta un masaj de relaxare sa scapi de stres si oboseala?

Stresul zilnic si oboseala acumulata ne pot da peste cap activitatile intreprinse si ne pot scadea randamentul. Vitaminele sau exercitiile fizice nu sunt suficiente pentru a ne pune pe picioare, asa ca va trebui sa le combinam si cu un masaj de relaxare facut intr-un salon specializat. Masajul de relaxarea se asociaza de cele mai multe ori cu reflexoterapia, asta pentru ca actionarea anumitor centrii nervosi poate duce la eliminarea tensiunilor acumulate si la relaxarea totala a musculaturii si a organismului. Asadar, masajul elimina stresul, tensiunile musculare, ne ajuta sa ne recapatam energia pierduta, trateaza peste 50 de boli, de la obezitate, la celulita si rinita. De asemenea, masajul de relaxare stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, se asociaza si cu aromoterapia cu uleiuri esentiale. Orice masaj relaxare se realizeaza pe tot corpul si trebuie sa dureze cel putin o ora sau doua, pentru a fi eficient si a avea efectele scontate. Daca masajul se face doar in zonele dureroase, atunci poate dura si 30 de minute.

Masajul de relaxare este de doua feluri, general si local. Primul este ocazional si periodic, este eficient pentru eliminarea oboselii, o singura sedinta sau doua fiind suficiente pentru atingerea efectelor dorite. Spre deosebire de el, masajul de relaxare local elimina in primul rand stresul din organism, se exercita asupra cefei, spatelui, talpilor si picioarelor. Aici este nevoie de cel putin 10 sedinte, iar rezultatele apar pe la jumatatea acestui tip de tratament. O sedinta de masaj de relaxare va fi insotita si de o relaxare la nivel mintal, o eliberare de toate gandurile si inlocuirea lor cu imagini sau cu ganduri pozitive, relaxante. Combinarea relaxarii fizice si psihice este cheia pentru un masaj de relaxare reusit si cu efecte pe termen lung.

Masajul este bine sa fie realizat doar de catre profesionisti, in locuri special amenajate, linistite, fara elemente care ne pot distrage atentia, de oameni calificati care stiu exact unde sa actioneze si cum sa execute miscarile asociate diverselor tipuri de masaj.