Cauze ale disfunctiei erectile la care nici nu te-ai gandit

Hipertensiunea arteriala. Pentru a avea o erectie, organul sexual masculin trebuie sa fie invadat si umflat de sange. Am crede ca toti barbatii care au hipertensiune arteriala ar trebui sa fie mai buni si mai rapizi la atingerea erectiei, insa lucrul asta s-ar putea sa nu fie chiar asa de adevarat. Cercetarile au dovedit ca doua treimi dintre barbatii cu hipertensiune arteriala au probleme legate de disfunctia erectila.

Tensiunea arteriala crescuta determina o slabire a vaselor de sange care se gasesc la nivelul penisului, determinand o marire a lor mai greoaie si incompleta, de unde si lipsa de sange de la nivelul glandului. Si tot tensiunea arteriala crescuta poate duce la disparitia interesului pentru sex si a ejacularii, momentul culminant al orgasmului masculin. Daca erectia barbatilor reuseste sa treaca cu bine de efectele negative ale hipertensiunii arteriale, poate sa sa confrunte cu medicamentatia care trateaza aceasta problema. Diureticele si beta-blocantele care sunt folosite sa determine o tensiune normala pot inrautati disfunctia erectila. Antidepresivele. Multi cred ca daca esti intr-o stare sufleteasca si psihica buna ai si pofta de un sex ca la carte. Gresit. Vechile medicamente recomandate pentru depresie, dar si versiunile noi, afecteaza viata sexuala a cuplurilor, mai ales barbatii, care au disfunctie erectila. Antidepresivele schimba nivelul chimicalelor sistemului nervos, serotonina si dopamina. Efectele sunt devastatoare. Sensibilitatea organelor sexuale scade si indivizii nu mai sunt excitati si isi pied interesul pentru sex. Serotonina joaca un rol cheie in aceasta ecuatie de vreme ce inhiba oxidul nitric, o substanta chimica care e importanta pentru relaxarea muschiului foarte sensibil care permite sangelui sa intre in tot penisul. Asadar, pe langa disperarea si sentimentele asociate depresiei, medicatia folosita pentru tratarea ei poate duce la impotenta si la jena de a nu putea avea o viata sexuala normala. Sforaitul. Un studiu german a scos la iveala ca sforaitul excesiv poate contribui la aparitia disfunctiei erectile. Studiul a descoperit ca o ventilare corespunzatoare a camerei unde se doarme si asigurarea sangelui necesar pentru obtinerea unei erectii ferme sunt legate de acelasi mecanism biologic. Cu cat barbatul de langa tine sforaie mai tare, cu atat satisfactia sexuala va fi egala cu zero cand se scoala.

Desi sforaitul si imposibilitatea de a avea o erectie nu prea sunt legate intre ele, un studiu facut pe 800 de barbati a demonstrat ca nu prea se simte diferenta intre cei care sforaie rau si cei care sforaie mai putin in privinta erectiei si unei vieti sexuale super active si un pat care nu mai are arcuri. Sforaitul este totusi legat de disfunctia erectila daca vorbim de barbatii batrani, de unde si reducerea implicarii sexuale tinand cont de varsta si tarele ei.