Trusoul ideal pentru botez

Trusoul de botez este unul dintre cadourile pe care nasii le ofera bebelusului la botez si cuprinde toate accesoriile de care preotul va avea nevoie in cadrul slujbei de Botez pentru a-l crestina pe micutul adus in fata sa. Pentru ca piata de accesorii pentru botez a fost invadata de tot felul de trusouri care mai de care mai inzorzonate si mai pline de dantele si matasuri, este bine de stiut ca trusoul de botez trebuie sa fie unul cat mai simplu, importanta fiind puritatea si simbolistica sa, si nu cat de scump sau extravagant arata. Si la drept vorbind, toate modelele de trusouri cu dantelarii si voaluri nu sunt decat o dovada de prost gust si kitsch.

Daca nasii sau parintii sunt in cautarea unui trusou botez special, de bun gust, de calitate, si care sa contina toate elementele necesare, e bine de stiut ca unele dintre cele mai fine si mai cu gust trusouri se gasesc la http://www.invitatiisuperbe.ro. Trusoul pentru botez trebuie sa contina un prosop pentru preot, care ar trebui sa aiba dimensiuni mari, un sapun pentru preot, un prosop pentru copil in care va fi imbracat dupa scoaterea din apa, panza de mir cu broderie in care nasa sau nasul va prinde copilul dupa ce acesta va fi scos din apa, fasa cu care acesta va fi legat si sticluta pentru mir in care preotul va pune copilului ulei sfintit cu care parintii il vor unge dupa botez si din care vor adauga si in baita de a doua zi de dupa botez. Trusoul poate avea detalii de culoare roz sau bleu, in functie de sexul copilului, sau poate fi un trusou complet alb, potrivit atat pentru fete cat si pentru baieti. De asemenea, exista si variante de culoare rosu, mov sau verde, pentru parintii care se feresc de clasicele culori care diferentiaza bebelusii de sex opus – bleu si roz.

De asemenea, tot la Invitatii Superbe exista si posibilitatea de a achizitiona cutii pentru trusoul de botez - este vorba despre cutii din carton, cu un design foarte nou si atragator, frumos colorate si cu desene vesele, disponibile in nuante de roz sau bleu.