Cum poti folosi nivelurile logice ale NLP in favoarea ta?

Nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) iti permit sa te gandesti la orice experienta sau situatie in partile sale componente. Ele sunt: mediul, comportamentul, abilitati si aptitudini, credinte si valori, identitate, scop. Mediul se refera la factorii care sunt oportunitati externe sau constrangeri (loc si oameni)-raspunde la intrebarile UNDE, CAND si CU CINE? Comportamentul este format din actiuni si reactii specifice in raport cu mediul (tot ceea ce faci si spui)-raspunde la intrebarea CE? Abilitatile si aptitudinile se refera la cunostinte si ce stii sa faci-raspunde la intrebarea CUM?

Credintele si valorile asigura consolidarea (motivatie si permisiune) pentru a sustine sau a nega capacitatile tale-raspunde la intrebarea DE CE? Identitatea determina cat de constient de sine–raspunde la intrebarea CINE? In fine, scopul trece de constienta de sine si are legatura cu o imagine mai larga despre misiunea ta-raspunde la intrebarile PENTRU CE? si DE LA CINE? In asamblu nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) formeaza o retea de interrelatii, intre fiecare nivel exitand conexiuni stranse. Obtinerea de informatii la nivelurile inferioare este mai usoara decat la cele superioare. De exemplu, o companie va face mai usor un audit al cladirilor (mediul) decat o evaluare si o masurare a valorilor organizatiei si daca ele au fost realizate de lideri si angajati (credinte si valori) sau o asociere a imaginii sale cu o componenta de marketing (identitate). Specialistii in NLP folosesc cuvantul congruenta pentru a descrie precis cum esti cand te simti bine in pielea ta, cand esti tu insuti. Atunci toate nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) sunt aliniate. In companii sau in viata personala, cand alinierea nu e perfecta apar probleme si schimbari care pot duce la transformari decisive.

In practica, nivelurile logice pot fi utilizate atunci cand aduni si structurezi informatia pentru un referat, sa spune, cand incerci sa te joci cu modelarea si vrei sa exersezi, cand trebuie sa alegi cariera pe care o vei urma. De asemenea, nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice (NLP) sunt recomandate si cand vrei sa devii mai bun in ceea ce faci, vrei sa construiesti sau sa consolidezi relatii in familie sau cand ti-ai propus sa devii liderul unui grup. Afla cum sa devii cel mai bun in domeniul tau si cum poti sa te folosesti de nivelurile logice ale programarii neuro-lingvistice accesand siteul http://www.nlpdiscovery.ro, unde Echipa NLPDiscovery va pune la dispozitie resurse si programul evenimentelor-cursuri si seminarii-organizate pentru toti cei care isi doresc o schimbare in cariera si viata personala.