Tipuri de parfumuri de dama

Tinerele domnisoare sau adolecentele care abia acum isi cauta un parfum care sa le defineasca si sa le reprezinte intru totul sau doamnele care vor sa isi schimbe stilul parfumului, trebuie sa stie ca existe mai multe tipuri esentiale de parfumuri.

Piata de parfumuri de femei originale are la baza cateva esente principale, in functie de personalitatea celei care le poarta sau de momentul zilei pentru care un parfum sau altul este ales. Toate aceste tipuri de parfumuri le veti gasi in oferta variata a secundar.ro, dar iata cateva indicii care sa va ajute sa faceti o departajare clara intre genuri.

Parfumurile florale – sunt probabil printre cele mai populare dintre parfumuri, sunt feminine si romantice si in general atrag majoritatea femeilor cu aromele lor speciale. Notele lor de varf poarta amprenta fie a unei singure fori (in general trandafir sau gardenie) sau a unui buchet asortat de flori. Pot fi purtate atat ziua cat si seara, fiind delicate si elegante.
 
Parfumurile orientale – au un miros pregnant de mosc, mirosuri bogate si usor condimentate, cu arome de vanilie, scortisoara sau cuisoare. Sunt parfumuri preferate in general ca varianta pentru seara.

Parfumurile citric-lemnoase – o familie de parfumuri caracterizate de note lemnoase si de pamant, amestecate cu note citrice.
 
Parfumurile verzi – au acel miros special de iarba proaspat taiata, de frunze si alte arome proaspete. Sunt ideale pentru vara sau pentru activitati sportive.
Parfumurile „fougere” – caracteristice in general barbatilor. Contin note lemnoase si de ierburi proaspete.
 
Parfumurile oceanice – influentate de catre mare, aduc intotdeauna aminte de briza acesteia si de mirosul de nisip. Sunt mirosuri foarte curate, cu note de citrice si condimentate. Si acestea sunt foarte potrivite pentru sezonul torid, cand parfumurile grele fac aerul si mai insuportabil.
 
Parfumurile lemnoase – Arome de pin, cedru, santal, note de pamant si mosc. Sunt in general parfumuri tari, de iarna sau de seara, dar nu sunt suportate usor de toate persoanele.