Cum alegem lanterna perfecta

Alegerea lanternei ideale se poate dovedi o sarcina destul de dificila, mai ales daca scopul pentru care vom folosi lanterna nu este doar unul casnic, ci unul foarte bine stabilit. Care sunt mai bune, lanternele cu bec sau cele pe LED? Sunt mai bune lanternele cu baterii inlocuibile sau cele cu acumulator? Cat de mult ar trebui sa coste o lanterna ca sa fie buna? Si lista de intrebari pe care ni le punem poate continua. Insa, prima intrebare la care va trebui sa ne dam un raspuns este pentru ce anume ne trebuie lanterna, astfel incat sa stim de unde incepem cautarea, pentru ca in mod cert daca plecam la pescuit sau pe munte nu vom avea ce face cu o lanterna mica si compacta pentru, asa cum o lanterna foarte scumpa cu o putere foarte mare va fi mult prea mult pentru o simpla reparatie la un circuit electric ars, de exemplu.  A doua intrebare tine de becul cu care este echipata lanterna. Iar aici, doua sunt tehnologiile cele mai intalnite la acest moment: becuri incandescente si LED (light emitting diodes).

Daca ne referim la lanterne profesionale LED, trebuie sa spunem ca acestea beneficiaza de cea mai recenta tehnologie dintre cele trei si cu siguranta becurile tip LED sunt cele mai rezistente, cu o durata de viata de pana la 100.000 de ore de functionare. Desi puterea razei emise poate fi mai mica decat cea a becurilor incandescente, putem beneficia de pana la 100 de ore de functionare continua fara ca bateria sa cedeze, ceea ce inseamna foarte mult, mai ales daca vorbim despre iesiri la pescuit, vanatoare sau excursii in munti. In plus, pentru expeditiile de vanatoare exista si lanterne cu led-uri colorate, verdele fiind folosit pentru a nu speria prada, iar albastrul pentru a detecta urmele de sange.

Daca sunteti in cautarea lanternei led perfecte, la www.e-top-online.ro gasiti o serie intreaga de lanterne profesionale, cu lupa zoom, acumulator, fabricate din aliaj dur de aluminiu, cu rezistenta la socuri, apa si intemperii, lanterne tactice, lanterne de mana, lanterne frontale dar si lanterne auto, toate la preturi foarte bune.