Ce este web design-ul responsive?

Telefoanele smart si tabletele sunt accesorii care nu mai lipsesc astazi aproape nimanui, mai ales cand vine vorba despre utilizatori frecventi de internet. Pe de alta parte, conexiunea permanenta la internet, oriunde si in orice moment, nu mai este nicio problema datorita abonamentelor de telefonie mobila cu date mobile incluse dar si datorita abonamentelor de internet mobil 3G, care nu mai sunt demult o noutate pentru nimeni. 

Ca urmare, numarul de utilizatori de internet care acceseaza diverse pagini, fara sa mai punem la socoteala retele de socializare si platforme de email, de pe telefonul mobil sau tableta, este coplesitor. In aceste conditii, este de la sine inteles ca modul in care arata site-urile trebuie sa fie adaptat device-urilor mobile, daca se doreste mentinerea interesului utilizatorilor. Neadaptarea continutului unui site la dispozitivele mobile, printr-un web design adecvat – responsive web design - face foarte dificil, daca nu imposibil, ca un continut anume sa poata fi citit sau vizualizat, si ca atare interesul si rabdarea utilizatorului care nu poate accesa informatia dorita se pierde. In majoritatea cazurilor acesta paraseste pagina neadaptata la mobil si nu va mai reveni, cautand informatia dorita in alta parte. Acesta este unul dintre lucrurile pe care orice firma web design ar trebui sa il clarifice cu un client atunci cand incheie un contract sau cand incepe o colaborare. Adaptarea site-ului la mobil este astazi o conditie sine qua non pentru a rezista in online. 

In principiu, in acest moment, ceea ce ar trebui sa caute orice persoana sau companie care isi doreste un site serios si orientat catre client si cu care isi doreste sa faca peformanta este un web design responsive, pe care firmele de web design Bucuresti au inceput sa il ofere in pachetele lor de servicii, fie inclus in pachetul de baza, fie suplimentar.